Tuan u nás v Urban Residence otvoril vietnamskú reštauráciu s názvom "Family Restaurant". Priznáme sa, že z názvu reštaurácie sme na začiatku neboli úplne nadšení. Znie tak prvoplánovo. Avšak, keď sme sa u neho zastavili na obed, po ochutnávke poctivo pripravených jedál a vynikajúcich chutí, sme sa dozvedeli prečo nesie reštaurácia tento názov. Tuanov neobyčajný príbeh nás tak zaujal, že sme sa rozhodli vám ho trošku viac priblížiť.
Počas svoje kuchárskej kariéry sa Tuan stále zdokonaloval a chcel svojej rodine zlepšiť finančnú situáciu. Rozhodol sa odcestovať do Európy, spolu so svojou priateľkou, a rozbehnúť svoju kuchársku kariéru. Po pár rokoch si v Prahe založil vlastnú reštauráciu, oženil sa a narodili sa im dve deti. To podnietilo túžbu Tuanovej mamy byť v blízkosti vnúčat a tak jej Tuan pomohol dostať sa do Prahy. Tuanova sestra tiež neostala vo Vietname, snažila sa taktiež rodine finančne pomôcť a odcestovala do Kanady, kde je dodnes. Vo Vietname ostal už len Tuanov otec, sám.
Autentická chuť Vietnamu
Tuan pochádza z Vietnamu, z krajiny, kde na uliciach rozvoniava poctivý hovädzí vývar Pho a na veľkých panviciach praská ryža s rozmanitými druhmi zeleniny. Vietnamská kuchyňa je považovaná za jednu z najzdravších kuchýň sveta a možno aj preto sme Tuanovi tipovali o pár rokov menej ako v skutočnosti má. Svoju mladosť prežil vo Vietname, kde trávil veľa času v kuchyni u otca, naučil sa pripravovať všetky tradičné vietnamské jedlá a vždy sa ich snažil niečím vyšperkovať. Dozvedeli sme sa, že vietnamská kuchyňa má päť základných chutí a každé jedlo musí byť pripravené tak, že musí prevažovať jedna, prípadne dve z týchto chutí. Rozmýšľate ktoré chute to sú? Najzákladnejšou chuťou je ostrá, nasleduje kyslá, slaná, horká a samozrejme nesmie chýbať ani sladká. Tuan prezradil, že mäsa sa konzumuje vo Vietname málo a ak si ho ľudia môžu dovoliť, tak jedia prevažne hovädzie mäso. Na druhej strane, sa konzumuje veľa rýb a čerstvá zelenina, ktorá tvorí základ takmer každého pokrmu.Počas svoje kuchárskej kariéry sa Tuan stále zdokonaloval a chcel svojej rodine zlepšiť finančnú situáciu. Rozhodol sa odcestovať do Európy, spolu so svojou priateľkou, a rozbehnúť svoju kuchársku kariéru. Po pár rokoch si v Prahe založil vlastnú reštauráciu, oženil sa a narodili sa im dve deti. To podnietilo túžbu Tuanovej mamy byť v blízkosti vnúčat a tak jej Tuan pomohol dostať sa do Prahy. Tuanova sestra tiež neostala vo Vietname, snažila sa taktiež rodine finančne pomôcť a odcestovala do Kanady, kde je dodnes. Vo Vietname ostal už len Tuanov otec, sám.